Ürün Satış

Küpeşte Korkuluk Camları

Ürün hakkında: Cam küpeşteler ve korkuluklar, bir yandan koruma sağlarken bir yandan da yapıların dış görünümlerine güzellik katar ve genel inanışın aksine oldukça sağlam ve dayanıklı mimari ürünlerdir. Yapı Yönetmeliğine göre küpeşte ve korkuluk dahil olmak üzere düşme riski bulunan tüm cam ürünlerde lamine cam kullanılması zorunludur. Küpeşte korkuluk camları, kullanıldığı yerlerde düşme riski bulunduğu için daha tasarım aşamasında çok dikkatli olunması gereken ürünlerdir. Hem görsel olarak hata barındırmamaları hem de kırılma anında yüksek performans göstermeleri beklenir.Küpeşte camlarında sıklıkla karşılaşılan baloncuklar, delaminasyon (bozulma, ayrılma), rodaj (kenar) kalitesi bozuklukları, plaka kaymaları, köşe kırıkları, kenar boyunca PVB temizliği gibi kalite problemleri bulunmamalıdır. Aksa standart ürünlerinde yüksek şeffaflık ve çok kuvvetli yapışma sağlayan Trosifol Ultraclear PVB kullanmaktadır. Daha zor tasarımlarda ve kırılma anında yorgan etkisi yaratıp düşme riski bulunan projelerde ise Özel Sert PVB ve SentryGlasXtra (SGX) kullanmaktadır. Tedarikçi firmalarımız son teknoloji makine parkuru ile kenar işleme ve görsel kalitesini en üst düzeyde tutarak, amaca uygun performans gösterecek Lamine Korkuluk Camlarını üretmektedir.

Teknik Özellikleri:

Güçlü ve dayanıklı yapılarıyla küpeşte/korkuluk camları, emniyetli ve güvenli yapı elementleridir. Küpeşte cam sistemleri için noktasal tutucu rotiller veya alüminyum cam tutucular tercih edilebilir. Bu noktada camın birlikte kullanılacağı montaj bileşenleri ile uyumluluk gösterebilmesi için kaliteli işçilik çok önemlidir. Işık geçirgenlik seviyeleri tercihler doğrultusunda özelleştirilebilen korkuluk camlarında aşağıdaki rodaj profilleri kullanılır: Küpeşte/korkuluk camları için TS EN 12150-1’e göre temper ve TS EN 1863-1’ e göre yarı temper işlemi yapabilmektedir. Temperleme işlemi sonrasında, camın darbe dayanımı düz cama göre 5 kat daha fazla artmış durumdadır. Temperlenmiş cama TS EN 14179-1’e göre Isıl banyo testi(Heat soak test) yapılması ise beklenmedik temperli cam patlamaları riskini ortadan kaldıran bir tahribatlı deneydir. Yarı temper işlemi sonrasında ise, camın darbe dayanımı düz cama oranla 2 kat daha artmakta, NİS kaynaklı beklenmedik kırılma riskleri söz konusu olmamaktadır.

  • Balkonlarda
  • Tırabzan Camlarında
  • Havuz Çevresi Camlarda
  • Alışveriş Merkezlerindeki ki Korkuluk Camlarında
  • Teras Camlarında

Cephe Camları

Ürün hakkında: Mimaride binaların dış yüzeyini kaplamak amacıyla kullanılan cephe camları, ısı ve ses yalıtımı yanında güneş ışık ve ısısını filtrelemek ve kontrol sağlamak için kullanılırlar. Cephe camlarında çoğunlukla kaplamalı camlar kullanılır ve yansıttıkları stiller ile yapılara değer katan modern bir görünüm sunarlar. Cephe camları, ısı ve güneş kontrolünü aynı anda sağlayan özel kaplamalı camların kullanıldığı yalıtım üniteleridir. Yeni mimari trendlere göre farklı ışık geçirgenliği ve güneş koruma özellikleri ile değişik performans beklentilerini karşılayan çeşitleri vardır. Cephe camları üreticileri için yapı firmalarının ihtiyaçlarını anlamak, çözüm yolları sunmak, tasarruf sağlayacak teknik bilgi desteği ile amaca uygun en doğru yalıtım camı kombinasyonunu önermek çok önemlidir. Aksa, cephe camı pazarlama ve dünyanın önde gelen üreticilerinin nitelikli camlarını işleme becerisi ile hizmet verdiği projelerde sadece cam tedarikçisi değil montaj kolaylığı sağlayacak ve enerji tasarrufunu artıracak alternatif cam sunabilen bir çözüm ortağıdır. Tedarikçilerimiz, iki ve üç gümüşlü solar low-e kaplamalı camlar ile maksimum performanslı yalıtım üniteleri üretimi gerçekleştirebilmektedir. Tüm cephe doğrama sistemlerine uygun üretim işlemleri yapabilmektedir. Üretilen tüm cephe camları TS EN 1279 standardına uygun olarak üretilmektedir.

Teknik Özellikleri:

Modern mimaride, cephe camlarında silikon cephe sistemleri ya da transparan/spider cephe sistemleri sıklıkla yer almaktadır. Silikon cephe sistemlerinde camlar binaya bağlı taşıyıcı elemanlarla bütünleşik alüminyum profillere özel strüktürel silikon malzemesi ile DIN 51376 ve ISO 8339 standartlarına uygun şekilde yapıştırılarak birleştirilir, vidalanır ve sabitlenirler. U çıta kullanılarak montajlanan veya dış sızdırmazlık silikon malzemesinin içine U şeklinde montaj aparatları konarak uygulama yapılan silikon cephelerde kullanılacak camın, amaca ve tasarıma uygun seçilmesi önemlidir. Silikon cephelerde dış cam temperli, iç cam da çoğunlukla güvenlik amaçlı lamine camlar kullanılmaktadır. Spider cephe sistemlerinde ise, yalıtım özellikli, rodajlı temperli lamine camlar taşıyıcı çelik konstrüksiyonlara monte edilmiş paslanmaz noktasal tutuculara bağlanırlar. Silikon ve spider cephe sistemlerinde aynı anda hem ısı hem de güneş kontrolünün yanısıra tercihler doğrultusunda akustik yalıtım özelliği de eklenenebilen ürün çeşitliliğiyle, U değeri 0.5 W/m2K’e kadar inen, özel kaplamalı camlar kullanılabilir. Aksa, tecrübesinin sağladığı uzmanlıkla tedarikçilerimiz, II ve III gümüşlü solar low-e camları temperleme ve işleme becerisine sahiptir. Ürettiği camların cephe sistemindeki diğer montaj elemanları uyum göstermesi ve montaj kolaylığı sağlanması için tüm teknikleri uygulayarak, EN standartlarında ve en hassas yapılabilirlik gereksinimlerine cevap veren yüksek kalitede cephe camları üretmektedir.

  • Kuleler
  • Plazalar
  • İş Merkezleri
  • Alışveriş Merkezleri
  • Resmi Binalar
  • Hastaneler vb. Yapıların Dış Yüzeylerinde cephelerinde kullanılır.

Kurşun Geçirmez Cam

Ürün hakkında: Kurşun geçirmez camlar, özel ara malzemeleri ve kalınlıkları sayesinde, silahlı saldırılara karşı etkin koruma sağlayan, üst segment lamine cam üniteleridir. Üstün güvenlik özellikli kurşun geçirmez camlar, yaralanma ve ölümlere neden olabilen silahlı saldırılara karşı, önlem ve koruma amacıyla kullanılan, saldırı anında mümkün ise kaçmak ya da yardım çağırabilmek için zaman kazandıran özel bir koruma camıdır. Profesyonel cam üretim ekiplerinin, özel malzemeler kullanarak ürettiği kurşun geçirmez camların güvenlik seviyelerini, muhtemel saldırılarda kullanılacak silahın/silahların türüne, saldırının yapıldığı mesafeye, saldırıda kullanılacak isabetli kurşunların adetlerine, saldırının süresine bağlı olarak, koruma sağlayabilecek bir şekilde özelleştirmek ve üretmek mümkündür.

Teknik Özellikleri:

EN 1063 standartlarına göre üretilen kurşun geçirmez camlarda kullanılacak kombinasyonunun hassasiyeti ve işleme kalitesi en üst düzeyde olmalıdır. Kurşun geçirmez camların koruma seviyeleri, kurşuna dayanım özelliği bakımından BR1-SG2 arasında olmaktadır. Kurşun geçirmez özellikleriyle, emniyet ve güvenlik ihtiyaçlarına profesyonel düzeyde cevap veren cam ürünler, bu özelliklerinin yanı sıra üreticilerimiz tarafından ince, şeffaf ve hafif bir formda üretilebilmekte, yalıtım özelliği eklenebilmekte, yüksek seviyede ışık geçirgenliği ve daha iyi bir görüş kalitesi sağlamaktadır. Aksa, yüksek teknolojik hassasiyetle, titiz ve uzman işçilikle ürettiği kurşun geçirmez camlar için tercihler ve gereksinimler doğrultusunda , özelleştirilebilir cam çeşit, kalınlık ve ara katman kombinasyonları ile en iyi cam ürünü çözümlerini sunmaktadır.

  • Emniyet Teşkilatlarının Güvenlik ve Savunma Araçları camlarında
  • Askeri Güvenlik ve Savunma Araçları Camlarında
  • Bankaların Zırhlı Para Nakil Araçları Camlarında
  • Zırh Özellikli Asker ve Polis Güvenlik Kulübeleri camlarında
  • Mücevher Dükkânlarının Vitrin ve Camlarında
  • Kamu Kuruluşlarının
  • Büyükelçiliklerin, Konsoloslukların Giriş-Çıkış Kapıları ve Pencere Camlarında ve Muhtemel Silahlı Saldırılara Karşı Üstün Koruma Gerektiren Tüm Mekânlarda ve Araçlarda, kurşun geçirmez camlar kullanılır.

Çatı Işıklıkları

Ürün hakkında: Yapıların çatılarında yatay olarak konumlandırılan çatı ışıklıkları gün ışığından faydalanırken güneş ve ısı kontrolü de sağlarlar. Çatı ışıklıkları üretilirken camların kırılma durumunda düşme ve zarar verme riskini ortadan kaldırmak için yalıtım ünitelerinin iç camları lamine olarak üretilirler. Ayrıca kar yükü, darbe, ısıl kırılma gibi risklere karşı dış camlar temperli olmalıdır.Tedarikçilerimiz bu ürünlerde standart şeffaf PVB, SentryGlasXtra, Extra Strong PVB gibi muhtelif ara katmanlar ile üretim yapmaktadır. Ürünlerimiz TS EN 1279, TS EN 12150 ve TS EN 12543 standardına uygun üretilmekte ve üretici laboratuvarlarında test edilmektedir.

Teknik Özellikleri:

Dış Cam temperli ve/veya lamine olan ve ihtiyaca göre aynı anda hem ısı hem de güneş kontrolü sağlayan kaplamalı cam ve iç camı da güvenlik amaçlı lamine camdan oluşan yalıtım camları üreten tedarikçilerimiz, 0.5 W/m2K ‘ e kadar inen U değeri özellikli ve üzerinde yürünmesi gerektiğinde kaydırmazlık özelliğine sahip kaplamalı, çatı ışıklık camları üretebilmekte, tecrübesinin sağladığı uzmanlıkla, II ve III gümüşlü solar low-e camları temperlemekte ve işlemektedir. Aksa’ın çatı ışıklıkları için kullandığı Şişecam 41×27 Coolplus ürünü, ısı yalıtımının yanında güneş kontrol özelliği de bulunan, yüksek bir performanslı bir üründür. Tedarikçilerimizin, ürettiği camların çatı ışıklığı montaj sistemindeki diğer bileşenlerle uyum göstermesi ve montaj kolaylığı sağlanması için tüm teknikleri uygulayarak, EN standartlarında ve en hassas yapılabilirlik gereksinimlerine cevap veren yüksek kalitede çatı ışıklık camları üretmektedir.

  • Tavan Camları (Skylight)
  • Saçak Camları
  • Atriyum Camları

Ofis Bölme Camları

Ürün hakkında: Ofis içi alanlarda bölme gereklilikleri, akustik yalıtım ihtiyaçları ya da gizlilik gereksinimleri nedeniyle tercih edilen ofis bölmelerinde camın büyüklüğüne ve kırılma risk seviyesine göre temperli cam veya lamine cam kullanılır. Ofis bölme camları, görünüş itibariyle de çalışma mekânlarına aydınlık ve ferahlık katan, düzen ve bütünlük sunan emniyetli cam ürünlerdir. Aksa, son teknoloji işleme makineleri parkuru ve temper fırınları ile bu sorunları tamamen ortadan kaldırmakta ve projelere sorunsuz işlenmiş cam tedarik etmektedir. Ürünlerimiz TSEN 12150 ve TS EN 12543 standartlarına uygun üretilmekte ve üretici laboratuvarlarında test edilmektedir.

Teknik Özellikleri:

Ofis bölme camları bir ya da birden fazla cam katmanından oluşabilir, tercihe göre temperli ya da lamine cam olarak kullanılabilirler. Ofis bölme camı olarak kullanılan, TS EN 12150 standartlarını karşılayan temperli camlar, emniyet gereksinimlerini karşılayarak, insan çarpması kaynaklı cam kırılması sonucu oluşabilecek yaralanmaları mimimum düzeye indirirken, lamine camlarsa aralarında bulunan PVB sayesinde kırılma sonucu bükülme etkisini ya da diğer adıyla camda yorgan etkisini ortadan kaldırır. Ofis bölme camlarında kullanılan standart PVB, yüksek kaliteli görüş deneyimi sağlayan Trosifol Ultra Clear olup, arttırılmış güvenlik taleplerinde ise Sert PVB veya SentryGlasXtra (SGX)kullanımı mümkündür. Gürültü kontrolü istenen durumlarda ise Trosifol Akustik PVB kullanılarak akustik yalıtım seviyesi 40 desibele kadar (%94.25) kadar çıkabilmekte ve maximum akustik performansı sağlayabilmektedir. Ofis bölme camlarıyla ofis içi kişisel alan ve mahremiyet çözümü de sunmakta olan Aksa dekoratif çözümler içinse Trosifol renkli PVB kullanmaktadır. Tüm bu özelliklere ek olaraksa Aksa tarafından tedarik edilen EI30, EI60, EI90,EI120 sınıflarında yangına dayanımlı camlar, yangına karşı önlem olarak tüm mekanlarda yangından kaçış koridoru camlamalarında tercih edilebilirler. Bölme camlarında cam cama birleştirmelerde rodaj kalitesi yüksek seviyede değilse görsel sıkıntı yaratır. Ayrıca camlarda çaplık (diagonal farklılığı) veya genel kamburluk problemi varsa montajda büyük sıkıntılar yaratır. Aksa, kaliteli rodaj işçiliğiyle montajı kolaylaştıracak ve sorunsuz hale getirecek nitelikli çözümler sunmaktadır.

  • Ofis İçi Cam Bölme Duvarlar
  • Panel Bölmeleri
  • Cam Seperatörler
  • Akustik Bölme Sistemleri

Cam Merdivenler

Ürün hakkında: Cam merdivenler, mekânları olduğundan daha ferah ve şık gösterir. Kırıldığında düşmeyi engellemesi amacıyla cam merdiven yapımında lamine camlar kullanılır.Cam merdiven üretiminde mukavemet ve kırılma anında düşmeyi engellemek en önemli özelliklerdir.Aksa, temperli lamine basamak camı tedariğinde SentryGlasXtra (SGX) kullanmaktadır. Aksa, spontane cam kırılmalarının önüne geçmek için temperli camlara laminasyon öncesinde Isıl Banyo Testi (HST) uygulayabilmektedir. Ürünlerimiz TS EN 12543 standardına uygun olarak üretilmekte ve üretici laboratuvarlarında test edilmektedir.

Teknik Özellikleri:

Aksa, en az 3’lü plakadan oluşan, emniyet ve güvenlik gereksinimlerini karşılayan lamine cam basamaklarını, SentryGlasXtra(SGX) interlayer kullanarak üretmektedir. Paslanmaz çelik konstrüksiyonlara monte edilerek oluşturulan, cam merdiven basamaklarının montajlarında hata ve problem yaşanmaması için, Aksa en hassas toleranslar ile çalışmakta, sorunsuz, kaliteli ve nitelikli cam merdiven basamakları üretmektedir.

  • Oteller
  • Lüks Rezidanslar
  • Alışveriş Merkezleri
  • İş Merkezleri ve Restoranlar

Pencere Camları

Ürün hakkında: Pencere camları konutlarda aydınlatma, ısı yalıtımı, enerji tasarrufu gibi ihtiyaçlara cevap veren, yapılara değer katan unsurlardandır. Maksimum konfor ve tasarruf sağlamak için, pencere camlarının ısı yalıtımlı low-e veya solar low-e kaplamalı olması tavsiye edilir.Pencere camı üretiminde kullanılan yardımcı hammaddeler (poliüretan, butil, nem alıcı, ara profil) ısıcamın kullanım ömrü boyunca kusursuz yalıtım sağlaması için çok önemlidir. Aksa, Şişecam Yetkili Isıcam satıcısı olarak dünyanın en kaliteli malzeme tedarikçileri ile çalışmaktadır.Ürünlerimiz TS EN 1279 standardına uygun olarak üretilir ve üretici laboratuvarlarında standartta belirtilen tüm testler gerçekleştirilir. Aksa, tedarik ettiği ısıcamlara 10 yıl garanti vermektedir.

Teknik Özellikleri:

Pencere camlarında gerek 0.5’e kadar inebilen U değeriyle ısı, gerekse 40 desibele kadar (%94.25) gürültü yalıtımı çözümleri sunan Aksa, robotlu ısıcam hattında el değmeden dolgu, +/- 0.5 mm hassasiyetle otomatik makinesiyle çıta bükümü yapmaktadır. Aksa, low-e ve solar low-e kaplamalı camlara uygun yıkama ve kapama hattına sahip olmakla beraber, TS EN 1279 standardına uygun üretim kontrol laboratuvarı ile gerekli olan tüm testleri, kontrolleri ve ölçümleri yapabilmektedir

  • Konutlar
  • Oteller
  • Okullar
  • Hastaneler
  • Resmı Binalar vb.

Cam Kapı

Ürün hakkında: Günlük hayatta binalara giriş ve çıkış kolaylığı, gizlilik ve güvenlik sağlayan cam kapılar, mekânlara şık ve estetik çözümler sunar. Hiçbir elektronik aksam taşımayan klasik cam kapılar dışında otomatik cam kapılar da mevcuttur. Cam kapılar, insan çarpması kaynaklı kazalara karşı, temperli camlardan üretilirler.Cam kapı üretiminde menteşe, kilit ve kulp montajı için açılan çentikler ve deliklerin ölçüsel hassasiyeti ve işleme kalitesi Cam Kapı üretiminde kritik noktalardır.NiS kaynaklı beklenmedik kırılmaların önüne geçmek ve cam kapının kullanım hayatı boyunca bu nedenle kırılmasını engellemek için üreticilerimiz kapılarını Heat Soak Testi yaptıktan sonra kullanıma sunmaktadır.Aksa CNC işleme ve CNC Delik makineleri ile en hassas toleranslar dahilinde kapı üretimi yapmaktadır.Ürünlerimiz TS EN 12150 standardına uygun olarak üretilmekte ve üretici laboratuvarlarında test edilmektedir.

Teknik Özellikleri:

Aksa’da, cam kapı üretim prosesinde, cam kapıların kilit ve menteşe boşaltmalarının hassasiyetinden dolayı CNC işleme merkezlerinde +/- 0.1 mm tolerans ile işleme yapılmaktadır. Bunun yanısıra TS EN 12150-1’e göre temperleme işlemi yapılır ve camın dayanımı düz cama göre 5 kat daha fazla arttırılır. Temper işlemi sonrası , talep doğrultusunda, TS EN 14179-1’e göre, NİS kaynaklı beklenmedik kırılma riskini ortadan kaldırmak için Isıl banyo testi (Heat soak test)uygulanır.

  • Otel
  • Restoran
  • Okul
  • İş Yerleri
  • Hastane vb. bina giriş-çıkışlarında kullanılabilir.

Kaydırmaz Zemin Camları

Ürün hakkında: Yürüme yolu camları olarak da adlandırılan kaydırmaz zemin camlarında kırılma anında düşmeyi engellemesi için çoklu (üçlü veya daha fazla) lamine cam kullanılmalıdır.Kaydırmazlık özelliği kazandırmak için yüzeyine kaydırmaz özellikli kaplama yapılır. Müşteri talebine göre farklı desenler uygulanabilir.Aksa ihtiyaca göre istenen kaydırmazlık seviyesini sağlayacak kaplama ve desen uygulamaları yapabilmektedir.NiS kaynaklı spontane kırılmaların önüne geçmek için üreticilerimiz Isıl Banyo Testi uygulanmış (HST) temperli lamine kaydırmaz zemin camları üretebilmektedir.Ürünlerimiz TS EN 12543 standardına uygun üretilmekte ve üretici laboratuvarlarında test edilmektedir.

Teknik Özellikleri:

Tedarikçilerimizin ürettiği, arttırılmış güvenlikli ve emniyetli özel kaplamalı kaydırmaz zemin camları DIN 51130’a göre R13’e kadar ve DIN 51097’ye göre A, B, C sınıfında kaydırmazlık özelliğine sahiptirler. Temperli lamine camlar kullanılarak üretilen kaydırmaz zemin camları için ara bağlayıcı katman olarak ise Sert PVB veya SentryGlasXtra(SGX) kullanan Aksa, talep edilmesi halinde, ileri teknoloji donanımlı fırınlarıyla, Isıl banyo testi(Heat soak test) yapabilmektedir.

  • Cam Köprüler
  • Cam Zeminli Bankonlar ya da Teraslar
  • Cam Zeminli Tüm Alanlar

Kış Bahçesi Camları

Ürün hakkında: Kış aylarında da bahçe konforunu yaşamak için tasarlanan kış bahçesi konseptleri, hem konfor hem de yalıtım beklentilerini karşılamaktadır. Sabit ve hareketli sistemlerle desteklenen kış bahçeleri açık alanları kapalı alana çevirmeye yarar. Kışın güneş ısısından faydalanmak için ve ısı yalıtımını maksimum düzeyde sağlamak için low-e kaplamalı çift cam kullanımı uygundur.İhtiyaca göre güneş koruma, ışık ve parlama engelleme amaçlı renkli / reflekte camlar kullanılabilir.Baş üstü camların güvenlik nedeniyle lamine olması gerekir.Ürünlerimiz TS EN 12150, TS EN 1279 ve TS EN 12543 standartlarına uygun olarak üretilmekte ve üretici laboratuvarlarında test edilmektedir.

Teknik Özellikleri:

Aksa, cam, çelik ve profilden oluşan kış bahçeleri camlamalarında, yüksek ışık geçirgenliği ile güneş ışığından optimum düzeyde faydalanmayı ve 0.5 W/m2K’ e kadar inebilen U değeriyle maksimum ısı yalıtımı sağlamayı mümkün kılan, akustik yalıtım sağlayabilen, istenirse doğal UV geçirgen PVB’li lamine camlar ile yalıtım üniteleri üretmektedir. Kış bahçelerinin çatı camlamalarındaki, temperli ve lamine camdan oluşan ısı yalıtım ünitelerinin içine argon gaz dolumu da yapılmaktadır.

  • Kapalı kullanıma uygun hale getirilen tüm mimari uygulamalarda kullanılır.

Balkon Kapama Camları

Ürün hakkında: Balkon Kapama sistemlerinde kullanılan camlar iklim şartlarının olumsuz koşullarına karşı iç ve dış ortam arasında ayırıcı bir bariyer görevi görür, ısı yalıtımı sağlar, temizliği kolaylaştırır, gürültüyü azaltır. Balkon kapama sistemlerinde temperli tek cam veya temperli ısıcam yalıtım ünitesi kullanılabilir. Temperli Isıcam kullanılan sistemlerde ürünün paket kalınlığı ve kamburluğunun toleranslar içinde tutulması sağlıklı montaj yapılabilmesi için çok önemlidir. Tedarikçilerimiz, son teknoloji temper fırınları ve presli tam otomatik ısıcam hatları ile en hassas toleranslarda üretim yapmaktadır.Ürünlerimiz TS EN 12150 ve TS EN 1279 standardına uygun olarak üretilmekte ve üretici laboratuvarlarında test edilmektedir

Teknik Özellikleri:

Aksa, Balkon kapama camları için TS EN 12150-1 standartlarına uygun bir şekilde temperleme işlemi yapmakta olup, talep halinde, temper işlemi sonrasında, NİS kaynaklı beklenmedik kırılmaları engellemek amaçlı, TS EN 14179-1 standardına uygun bir şekilde ısıl banyo testi( Heat soak test) yapabilmektedir. Balkon kapama camlarında görünür kenarlardaki rodaj kalitesi, TS EN 572-8’e göre kontrol edilmektedir. Balkon kapama camlarında montaj sonrası sıkıntı yaşanmaması için kamburluk önemli bir faktördür ve Aksa , montaj ile ilgili teknik konularda söz konusu olabilecek muhtemel problemleri,  ileri seviye işçilik ve proje ölçü kriterlerine uygun yüksek kaliteli cam ürünleriyle ortadan kaldırmaktadır.

  • Özellikle konutlarda, otellerde ve ticari işletmelerin balkonlarında ve teraslarında kullanılabilir.

Duvar Kaplama Camları

Ürün hakkında: Görsel güzellik ve temizleme kolaylığı için tercih edilen duvar kaplama camları, iç mekanlarda estetik ve hijyen avantajlarının yanı sıra, koruma, kapatma, yalıtım, dayanıklılık gibi performans bazlı artılar da sunmaktadır. Arkasında görülmesi istenmeyen alanları (beton, tesisat, sıva, vs.)  kapatmak amacıyla da emaye boyalı temperli cam kullanılır. Ürünlerimiz TS EN 12150 standardına göre üretilmekte ve Aksa  Laboratuvarlarında  test edilmektedir.

Teknik Özellikleri:

Tedarikçilerimizin, duvar kaplama camları için emaye baskılı temperli cam üretiminde kullanmış olduğu Şişecam Ultra Clear cam ile, renkler çok daha canlı görünmektedir. Aksa, duvar kaplama camları için TS EN 12150-1’e göre temper  ve TS EN 1863-1’ e göre yarı temper işlemi yapabilmektedir. Temperleme işlemi sonrasında, camın darbe dayanımı düz cama göre 5 kat daha fazla artmış durumdadır. Temperlenmiş cama TS EN 14179-1’e göre Isıl banyo testi(Heat soak test) yapılması ise beklenmedik temperli cam patlamaları riskini ortadan kaldıran tahribatlı bir deneydir.Yarı temper işlemi sonrasında ise , camın darbe dayanımı düz cama oranla 2 kat daha fazla olup, NİS kaynaklı beklenmedik kırılma riskleri söz konusu olmamaktadır.

  • Ev
  • Mutfak Tezgah Arası
  • Ofis
  • Mağaza
  • Otel
  • Havaalanı
  • Hastane
  • Müze
  • Alışveriş Merkezlerindeki Cam Panel Kaplama

Dijital Baskılı Camlar

Ürün hakkında: Cam üzerine özel baskı makineleri ile çok yüksek çözünürlüklü baskı yapılması ile üretilen Dijital Baskılı camlar iç mimari dekorasyon amaçlı kullanılır

Teknik Özellikleri:

  • Mutfak Tezgah Arası Camlar
  • Desenli / Cam Duvar Kaplama
  • Cephe Camları

Dekorasyon Camları

Ürün hakkında: Kendisine has görüntüsüyle cam, görsel ve yapısal bütünlüğe katkı sağlayan, estetiği ve stili ambiyansla buluşturan çok önemli bir mimari dekorasyon unsurudur. Dekorasyon amaçlı kullanılan ürünler asit aşındırmalı dekoratif camlar, satina camlar, buzlu camlar, emaye baskılı camlar, boyalı camlar, renkli ve renksiz aynalar, renkli camlardır. Emniyet ve güvenlik ihtiyacına göre dekorasyon camları temperli veya lamine olarak üretilebilir.

Teknik Özellikleri:

Buzlu cam üretimi, ergitilmiş camın fırın içerisinde uygun sıcaklık ve viskozite değerine ulaşmasından sonra, fırın dışına akıtılarak iki adet metal merdanenin arasından geçirilmesi, bu esnasında istenilen kalınlık ve desenin kazandırılması esasına dayanır. Biri desenli iki merdane arasından cam eriyiğinin akıtılması yolu ile üretilen buzlu camlar, dekoratif amaçlı kullanımının yanı sıra düşük demirli hammadde ile güneş enerjisi camı olarak üretilip güneş enerjisi sistemleri (güneş panelleri ve güneş kolektörleri) sektörüne de girdi sağlamaktadır. Desenlerin derinliği ve dokusu buzlu camın ışık ve görüntü geçirgenliğini belirler. İkincil bir işlem içermeyen, hammaddesi ve üretim tekniği ile tamamen doğal ve çevre dostu olan buzlu camlar:

    Evlerde, işyerlerinde, otellerde, restoranlarda, alışveriş ve eğlence merkezlerinde, iç ve dış mekânlarda kısaca dekorasyon ihtiyacı olan tüm mekânlarda tercihler doğrultusunda kullanılırlar.